Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Toisin paistutut silakat

1/2 kg tuoreita, perattuja silakoita. Kokonaisia tai fileitä taitettuna. 1 rkl hienoa merisuolaa 3 rkl voita 3 rkl ruis- tai vehnäjauhoja 3 dl kermaa Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kierittele silakat ympäriinsä siinä. Laita paistinpannulle voi ja lado silakat sinne. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Kaada päälle kerma ja vähennä lämpöä. Anna hautua ”hymyillen” 4–5 minuuttia. Nosta silakat kuorineen keitettyjen ja kuorittujen perunoiden kera lautaselle. Nosta kermainen paistinliemi kastikkeeksi ja lisää pilkottuja tillin oksia. Pentti-Oskari Kangas