Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Kaurarieska

Jäljelle jäänyttä kaurapuuroa Ohrajauhoja Suolaa Noin 1 rkl ruokaöljyä (kaurapuuron puuttuessa voi tehdä leipäset myös pelkistä ohrajauhoista ja vedestä, 2 1/2 dl vettä, noin 5 dl jauhoja) Sekoita kaurapuuroon ohrajauhoja niin että on taikinamainen. Lisää öljy ja vähän suolaa. Lisää tarvittaessa vettä. Muotoile taikinasta litteitä, pyöreitä leipäsiä. Paista uunissa 250 asteessa noin 10–12 minuuttia. Leipäset voi paistaa myös pannulla. Voitele voilla. Pentti-Oskari Kangas