Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Savukalamakaronilaatikko

Vielä muutama vuosi sitten koululaiset äänestivät makaronilaatikon suosikkiruoakseen. Tallessa on opettajaseminaarivuosiltani pieni kirjanen, nimeltään Nuorten kotitalouskirja vuodelta 1958. Löysinpä minäkin sieltä suosikkiruokani niiltä ajoilta. Seminaarissa kun musiikki oli pääaineenani, päätin säveltää uuteen muotoon tuon perinteisen reseptin. 150 g makaronia 1 l vettä 1 rkl suolaa 2 rkl voita 1 sipuli 1 rkl suolaa 200-250 g savukalaa 100 g juustoraastetta ½ tl valkopippuria 3dl maitoa 1muna pinnalle korppujauhoja ja voinokareita Keitä pätkittyjä makaroneja suolavedessä 20 minuuttia. Vesi kaadetaan pois. Voidellaan uunivuoka ja ladotaan makaronit kerroksittain savukalan ja juustoraasteen kanssa. Kaadetaan päälle maustettu munamaito. Päälle ripotellaan korppujahot ja muutama nokare voita. Paistetaan uunissa 225 astetta, kunnes pinta on kauniin ruskea. Pentti-Oskari Kangas