Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Savukalalaatikko airistolaiseen tapaan

Jos on silakasta moneksi, niin on savusilakastakin. Siinä on oikeasti hienostunut maku. Normaalisti sitä syödessä tuppaantuu sormet likaantumaan. Kas kun haarukka veitsi systeemillä homma ei oikein onnistu. Mutta kun kokki ne kerralla perkaa ja sitten pesaisee kätensä, homma on saletti. Eikä ole niin noponuukaa, vaikka savusilakat olisivat jääkaapissa oleskelleet muutaman päivän. Oikeassa jääkaappilämmössä 2–4 astetta säilyy monta päivää. Älä kuitenkaan säilytä muovissa, vaan kannellisessa astiassa tai paperiin käärittynä. Aidot vanhanaikaiset ja yksinkertaiset mausteet toimivat parhaiten. Chilit sun muut voi jättää sitten tuontikaloille ja kampasimpukoille. 4:lle 6–8 isoa savusilakkaa 2 rkl voita 2 sipulia 2 dl kermaa suolaa pippuria Perkaa silakat nahattomiksi ja ruodottomiksi. Kuori sipulit ja siivuta ne. Kuullota voissa läpikuultavan keltaisiksi. Vuoan pohjalle vähän sipulia, suolaa ja pippuria. Laita savusilakat sipulien päälle ja ripottele loput sipulit päälle. Kaada kerma joukkoon. Uuniin 200 asteeseen kunnes pinta on kauniin ruskea. Muuta ei tarvita kuin syömistä. Pentti-Oskari Kangas