Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Peurapaisti

Peuranlihaa Porkkanaa Sipulia Voita Tyrnimarjaa Puolukkaa Hunajaa Paloittele peuran liha palapaistin tapaan. Ruskista runsaalla voilla paistinpannussa pinnat ruskeaksi hämmennellen. Lisätään suolaa, mustapippurirouhetta, katajanmarjarouhetta ja jos sattuu olemaan murskattuja pakastetyrnimarjoja tai puolukoita. Seitinohuet viirut päälle hunajaa, jonka jälkeen hämmennetään hyvin ja laitetaan uunivuokaan kannen alle. Mukaan sekoitetaan lisää voita, porkkanaa ja sipulia ja jos löytyy, palsternakkaa. Uunissa 180 astetta 1,5 tuntia nuori peura. 2 tuntia vanha peura. Pentti-Oskari Kangas