Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Naantalilainen Amandis sai Gluteenittoman palvelun merkin

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin naantalilaiselle Amandikselle. Amandis on Naantalin rannassa sijaitseva vohveliravintola ja hotelli. – Päätuotteemme on vohveli, jonka valmistamme käsityönä alusta asti itse. Teimme viime vuonna kiinteistössä suuren remontin ja päivitimme samalla koko vohvelireseptiikan gluteenittomaksi, kertoo Amandiksen yrittäjä Annika Virtanen . Yleisö äänesti Amadiksen suolaisen vohvelin viime vuoden Naantalin makuaarteeksi. Vohveli on mahdollista saada myös vegaanisena. Vuosittain yritys valmistaa 13 000 vohvelia. Keliakialiitto kehitti Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokailua kodin ulkopuolella. Merkkijärjestelmä perustuu Euroopan keliakialiittojen kattojärjestön AOECS:n standardeihin. Ensimmäiset merkit myönnettiin Suomeen vajaa kolme vuotta sitten. – Merkin saaneita yrityksiä on eri puolella maatamme, mikä on hienoa. Merkin avulla gluteenitonta tarvitseva asiakas voi valita itselleen helposti turvallisen ravintolan tai kahvilan. Yritys voi merkin avulla kertoa omasta osaamisestaan ja erottautua kilpailijoista, kertoo markkinoinnin ja varainhankinnan asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta. Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. – Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei tarvitse olla gluteenitonta, toteaa Jokinen.