Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Savustetut ahvenfileet

Puhdista pienen kalan fileet, liota 10-prosenttisessa suolaliemessä 20 minuuttia. Kuivaa fileet ja laita savustusuuniin voipaperin päälle. Savustus noin 45 minuuttia riippuen fileiden koosta. Sivele pullasudilla päälle seosta, joka on ”Oskarin salainen kalan mausteseos, jota ei missään nimessä saa kertoa kellekään”: Rypsiöljyä, hunaja ja tai sokeria, tillisilppua, valkosipulirouhetta, katajanmarjarouhetta. Savustusuuniin 45 minuuttia. Toimii myös normaalissa uunissa. 160 astetta. Seuraa kypsymistä. Kypsyy nopeammin kuin savustuksessa. Pentti-Oskari Kangas