Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Kalakääryleet

Ainesosat neljälle: 1 kaalinpää (kaalikerä) 250 g salakuljettua kalaa 1/2 dl korppujauhoja 1 kananmuna 1 1/2 dl kermaa Suolaa Kokonaisia valkopippureita rouhittuna Voita paistamiseen Keitä kaalikerä suolalla maustetussa vedessä pehmeäksi. Säilytä keitinvesi. Irrota lehdet varovaisesti ja leikkaa paksummat lehtiruodot ohuemmiksi. Jauha tai pilko pieniksi kala. Mikä tahansa syötävä kala. Mieluiten tietenkin tuore. Liota korppujauhoa kermassa 15 minuuttia. Sekoita liotettu korppujauho kalaan ja mukaan suola, murskattua valkopippuria, muna sekä kaalin sisällä olleet pienemmät lehdet pieniksi pilkottuna. Kaalinlehtien sisään laitetaan reipas ruokalusikallinen seosta ja kaalinlehti kääritään paketiksi. Ruskista voissa pannulla molemmin puolin (säilytä paistinliemi) ja nosta ne uuniastiaan vierekkäin. Ripottele kääryleiden päälle hieman suolaa ja kaada vähän keitinvettä päälle. Anna muhia uunissa 185 asteessa 45 minuuttia. Lisää päälle välillä paistinlientä. Valele pintoja aika ajoin siirapilla tai hunajalla. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Lisukkeena peruna on poikaa. Kastikkeena voit käyttää uunivuoassa olevaa nestettä. Pentti-Oskari Kangas