Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Hauki on kala

Hauki on aika kuiva kala, mutta hyvä kala. Kokeilin kerran käyttämääni turskareseptiä haukeen, koska turska on myös kuiva kala. Kuivuus on vain kokin hyppysissä. Molemmat kalat ovat erinomaisia. Sopivilla tykötarpeilla kalojen aatelia. Neljälle: 600–800 g ruodoton haukifilee, kun tuoretta turskaa ei enää merestämme saa- harmi. Ripottele päälle kevyesti merisuolaa ja rouhittua mustapippuria makusi mukaan. Aseta leivinpaperin päälle uuninpellille. Tee kastike sauvasekoittimella. Tillisilppua reilusti, 2 rkl rypsiöljyä, 2 valkosipuli kynttä, 3 rkl tyrnimehua tai sitruunamehua. Sivele fileen päälle. Lisää murskattua mantelia 2 rkl sekä 1/2 dl parmesaanijuustoa kalan pinnalle. Uuniin 200 astetta noin 20 minuuttia. Nautitaan keitinperunoiden tai juuresmuusin kanssa. Pentti-Oskari Kangas