Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Mynämotelliin avautui Nostalgia Café

Kasitien varrella Mynämäessä entisissä Mynämotellin ikkunoissa näkyy jälleen valo, sillä tiloissa toimii lounasravintola Nostalgia Café. Keittiössä kokkina toimii yrittäjä Natalia Erik ja tiskin takana apukädeksi itseään tituleeraava aviomies Margus Erik . 12 vuotta sitten Virosta Suomeen muuttanut pariskunta asui kymmenen vuotta Kemiönsaarella, ja siellä heillä oli viimeiset neljä vuotta ravintola Nati Pub & Cafe. Se pistettiin kiinni viime kesänä lasten lähtiessä kesälomalle. – Tultiin sitten venereissulla Pakkahuoneen laituriin. Oltiinkin siellä kolme viikkoa ja päätettiin muuttaa Uuteenkaupunkiin, Margus Erik kertoo. He etsivät aluksi ravintolapaikkaa sieltä, mutta ravintolatarjontaa oli jo paljon eikä sopivaa paikkaa löytynyt. – Jonakin sunnuntaina sitten tulin tähän Mynämotelliin kirpputorille ja aloin jutella paikan omistajan kanssa, että hänellä on tässä tällainen paikka ja että kahvila on ollut suljettuna viitisen vuotta. Siitä se ajatus sitten lähti, ja paikka vuokrattiin. – Pidämme tässä lounasravintolaa, joka on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaina. Joku vapaapäivä pitää pitää, ettei lapset unohdu, Margus nauraa ja kertoo, että perheessä on kuusi lasta, joista nuorin 4 ja vanhin 21.   Kahvilan tiskillä on aina jotakin itse leivottua, ja lounaalla salaattipöytä, kaksi pääruokaa, keitto sekä jälkiruoka. Salaattipöytä on tarjolla myös lounasajan ulkopuolella koko päivän ajan. – Aamupalaa on jo jonkin verran kyselty, joten sellainenkin varmaan lähiaikoina tehdään. Miedon oluen ja tupakan myynnin luvat hankitaan luultavasti ensi vuoden alkupuolella. Toimintaa ja valikoimaa on tarkoitus kehittää koko ajan. Tämä on iso kiinteistö, ja haluaisimme kaikki tilat hyötykäyttöön. Kahvilan vieressä on kokoustilaksi sopiva tila noin 25–30 hengelle. – Tarkoituksena on avata myös rompekirpputori, josta voi vuokrata myyntipaikan. Motellissa on myös asuntoja, joista kahden vuokraamista Erikit hoitavat. Toinen on yksiö ja toinen kaksio. Lounasravintolassa on tehty pientä pintaremonttia, mutta tunnelma haluttiin pitää entisellään. – Meillä oli entisestä paikasta varastossa kalusteitakin, mutta päätimme pitää täällä jo olleet juuri nostalgian vuoksi. Ja kyllä kävijöillä tuntuu olevankin paljon tarinoita ja muistoja tästä paikasta.   Kun paikka maanantaina avattiin, tien varteen pystytettiin myös mainoskyltti. Huonona puolena siinä on se, että kun paikka oli vuosia tyhjillään, sen vanha mainoskyltti oli siitä huolimatta edelleen tien varressa. – Että huomaavatko ihmiset nyt, että se on uusi. Kyllähän me sikäli huolissaan ollaan, kun tässä ei ole lähellä mitään isoja tehtaita tai työpaikkoja, joista täällä voisi käydä lounaalla, että miten saisi rekat ja muut pysähtymään tässä. Töitä on paljon, pitää miettiä lisävalaistusta ja aukioloaikojakin. Siihen me panostamme, että ruuan laatu olisi korkealla, Margus kertoo.