Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Keitetyt paistinsilakat

”Kaksin aina kaunihimpi. ”Kun valmistaa ruoan peräjälkeen kahteen kertaan, voi olla varma onnistumisesta. Ainesosaset: 1 kg silakkafileitä 2 dl ruisjauhoja 1 rkl merisuolaa voita paistamiseen 3 dl kiehuvaa vettä 1 dl kermaa 2 rkl voita 1 iso sipuli maustepippuria Huuhdo silakkafileet hyvin ja anna valua. Jauhot ja suola sekoitetaan keskenään. Silakat kieritetään seoksessa ja paistetaan kauniin ruskeiksi. Lado silakat esilämmitettyyn kasariin ja viipaloi sipuli kerroksittain kalojen väliin. Kiehuva vesi, kerma ja voi sekoitetaan keskenään. Kaadetaan kasariin kalojen päälle. Annetaan hautua 160 asteessa 10–15 minuuttia. Nosta kalat sipuleineen tarjoiluastialle ja ruuvaa maustepippuria päälle. Perunat synergisoivat herkuttelun. Salaatit toki sopivat värinsä, makunsa ja terveellisyytensä vuoksi mukaan. Pentti-Oskari Kangas