Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Herrankukkarolle ruokamatkailutekopalkinto

Herrankukkaron kalatorpparitila Rymättylässä on voittanut merkittävä ruokamatkailutekopalkinnon Hungry for Finland -kilpailussa. Palkittu tuote, Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon, vie osallistujat makujen matkalle saaristoon. Tuotteeseen kuuluvat villikalan käsittely ja sen opettelu. Valmistus toteutetaan meren äärellä saaristolaismaisemassa. Yritys on aiemmin tänä vuonna palkittu luonto matkailussa -kilpailussa sekä lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla historiansa aikana – Olemme vuosia tarjonneet vieraillemme luonnossa ja luonnollisesti kasvanutta ruokaa. Meren, metsän ja pellon herkkuja. Toimimme vanhalla kalastajatilalla, Suomen kuuluisimman kalastuspitäjän kainalossa, joten palkinto oli meille erityisen mieluisa ja hieno arvostus pitkäaikaisesta työstämme ruokamatkailun parissa, kiittää Suomen matkailuhenkilönäkin palkittu Pentti-Oskari Kangas. Herrankukkaron liiketoiminta perustuu luonnon kunnioitukseen. Yrityksen ruokatarjonta nojautuu paikallisiin lähiruokatuotteisiin saariston kalojen ollessa pääosassa. Palkinnon jakoivat maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Executive Vice President Paavo Virkkunen , Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 ehdokasta.