Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Sinappinen hunajakana

Kahdelle 300–400 g broilerin rintaa 1 rkl hunajaa 1 rkl viinietikkaa 1 rkl sinappia 1 rkl ruokaöljyä pippuria Suolaa et välttämättä tarvitse. Päätä itse.   Myönnän, että kaiken maailman hulluuksien lisäksi olen vielä sinappihullukin. Mistähän moinen makutottumus? Tyrkkään sinappia mitä merkillisimpiin paikkoihin. Se on useasti minun eksoottinen mausteeni. Chilit sun muut saa jäädä. Erityisesti tykkään ranskalaisesta Dijon sinapista. Ja tietenkin aina siitä, jota en koskaan vaihda. Hunajasta olen tykännyt äidinmaidosta asti. Enkä sitäkään vaihda. No siinä ne ainesosat ovatkin. Ja vähän kanaa tietenkin kyytiin: Sekoita korkeareunaisessa astiassa ruokaöljy, viinietikka, sinappi ja hunaja. Lisää pippuri. Ja suola jos haluat. Laita broilerin palat marinadiin ja pyöritä niitä ja valele niitä marinadilla. Anna maustua vartin ja taas kääntele ja valele ja vielä vartti. Halutessasi voit kaksinkertaistaa marinadin määrän. Laita uuniin 180 astetta 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskeaa. Voit kuumennuksen aikana valella vielä lihoja nesteellä. Nautitaan keitettyjen perunoiden tai salaatin kera. Keitinliemi kastikkeena. Pentti-Oskari Kangas