Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Sinappinen kalan kastike

Graavi kala, tai riimikala, kuten olemme sitä meillä kutsuneet, on mainion makuista hyvän sinappikastikkeen kera. Ainesosat:. 50 g sinappia (Dijon on hyvä, muutkin käy) oliivi- tai rypsiöljyä 3 dl 2 munan keltuaista 1 tl hunajaa (tai 2 tl sokeria) 2 tl merisuolaa 1/2 dl viinietikkaa 1 tl sitruunamehua 2 valkosipulin kynttä murskattuna 1 rkl pilkottua tilliä Vatkaa keltuaiset hyvin. Lisää sinappi ja vatkaa. Lisää hunaja ja suola. Vatkaa. Lisää etikka, sitruunamehu, valkosipuli ja tilli. Vatkaa. Lopuksi liritä hissukseen joukkoon öljy ja vatkaa vinhasti. Toimii lähes kaiken kalan kanssa. Graavin, lämminsavu ja kylmäsavun, paistetun ja keitetyn kalan kanssa. Piti sanomani brutaalisti, että toimii myös makkaran kanssa. Pentti-Oskari Kangas