Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Resepti: Kasvispyörykät

1 kg juureksia. Porkkanaa, lanttua, keräkaalia, selleriä, sipulia ja jos väriä haluat, punajuurta. 1 dl korppujauhoja 2 rkl perunajauhoja 5 kananmunaa rakuunaa, basilikaa tuoreena silputtuna tai kuivattuna sekä suolaa 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen   Raasta kuoritut juurekset. Väännä kulhossa ainekset  tasaiseksi massaksi. Pyöritä pulliksi ja laita uuninpellille leivinpaperin päälle rypsiöljyn kera. 160 astetta, 15-20 min. Väristä näet kypsymisen. Vaalean keskiruskea on hyvä. Gluteenittomia pullista tulee, kun vaihtaa korppujauhon esim. soijarouheeseen tai mantelijauhoon.   Kastikkeena voit käyttää kylmää kermaviiliä, johon olet lisännyt tillisilppua ja lirauksen sitruunamehua. Lisukkeena tietenkin kuoriperunat.