Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Presidentin pyttipannu

Presidenttimme valinta hiveli itsetuntoamme. ”Entinen höyrylaiva Ukkopekan tarjoilija”. Onhan se reippaanlaisesti sanottu, mutta totta, joskin hyväntekeväisyyskampanjamme yhteydessä toteutettu. Sauli Niinistö lahjoitti tarjoilijanpalkkionsa TYKS:in lapsipotilaille. Olin kovin otettu, kun hän kertoi lempiruokiensa olevan pyttipannu ja kaalikääryleet. Kun lisäksi asun Suomen kesäpääkaupungissa Naantalissa, vastapäätä Kultarantaa, saattaa olla, että naapurit vaihtavat keskenään lempparireseptejään. Se on kyllä meidän välillä yksinkertainen toimi. Samat reseptit kulkevat kahteen suuntaan. Ruokamakuni on äärettömän yksinkertainen. Mutta kun ihmisellä on vain yksinkertainen elämä, siitä pitää nauttia. Nyt kehtaan tunnustaa, että lähes aina, kun olen yksin kotona, teen itselleni pyttipannua. Kun on kiire ja haen kaupasta jotain nopeaa, ostan kaalikääryleitä. Tässä on jatkoa tasavaltalaisille hoviruoille. Nämä ruoat saavat naapurit hyvälle ololle. Molemmin puolin. (Ohje on Salon Marttojen Sirkka Helmisen osviittojen ja Iltalehden Markku Haapion taltioinnin mukaan). Ainesosat: 10 keitettyä perunaa 1 iso sipuli 500 g lenkki- tai muuta makkaraa. Parhaita ovat paistinmakkara, hevosmakkara ja Suomimakkara. voita ja/tai rypsiöljyä merisuolaa ja pippurirouhetta 2 kananmunaa kermaa Kuori kylmenneet perunat ja paloittele puolen tulitikkuaskin kokoisiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele makkara – ei kannata käyttää kevytlenkkiä, siinä on rasvaa 0 prosenttia. Kuumenna korkealaitaisella paistinpannulla voi/öljy. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää perunat ja makkarat. Sekoittele. Lisää suola ja pippurirouhe. Lisää reilu loraus kermaa ja jätä hautumaan kannen alle. Paista erikseen kananmuna ja nosta pannulle paistoksen päälle. Nautinnon kruunaa voilla sivelty ruisleipä, joko tuoreena tai kuivunut leipä kostutettuna leivänpaahtimesta. Pentti-Oskari Kangas