Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Villikalanyytti

Nuotionautiskeluna tehtyjä villikalanyyttejä voit saada myös omalla pihallasi tai oman ruokapöytäsi äärellä. Jostain kumman syystä se ei kuitenkaan maistu ihan samanlaiselta kuin pirtumiesten rantalaavulla. Mutta hyvää on aina, nämä meidän suomalaisten omat villikalat. Ohje neljälle: 500g 4 palaa puhdasta kalafilettä, mielellään villikalaa (ahventa, haukea, siikaa, kuhaa, silakkaa, suutaria, lahnaa jne.) 4 perunaa 2 porkkanaa 1 rkl ruokaöljyä 100 g koskenlaskijajuustoa 2 tomaattia 1/2 sitruunaa 1 1/2 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria 2 kpl sipulia Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit pieniksi tikuiksi. Levitä pöydälle alumiinifoliosta neliskanttisia isoja paloja ja nosta perunat, porkkanat ja sipulit keskelle. Lisää öljy ja sulatejuusto. Esimerkiksi Koskenlaskijaa. Suolaa ja pippuroi kalan palat ja lisää ne kasvisten päälle. Viipaloi tomaatit ja sitruuna ja lisää ne päällimmäisiksi. Sulje folio tiiviiksi nyytiksi. Kypsennä joko nuotion ritilällä tai grillissä 15–20 minuuttia – tai niiden puuttuessa uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia. Nosta nyytti alustalle ja avaa varoen, ettei neste valu. Nuuhkaise ja ala nauttia. Pentti-Oskari Kangas