Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Aurajuustosilakat

”Helky laulu Auran rantain, silmä kirkas salamoi” laulettiin ennen maakuntalaulujen sarjassa. Aurajoki on kirvoittanut ruoantekijöitä nimikoimaan ruokiaan joen mukaan. Aurajuusto, voimakas sinihomejuusto lienee yksi kuuluisimmista. Legenda jo eläessään. Erinomaisesti se maustaa myös Aurajoen suistoon kudulle uivaa silakkaa. Helppo homma. Ohje neljälle: 600 g silakkafileitä 100 g raastettua Aurajuustoa 2 rkl tillisilppua 2 dl kermaa 1 rkl sinappia 1/2 tl merisuolaa Levitä fileet uunipellille nahkapuoli alaspäin ja mausta raastetulla Aurajuustomurulla, tillisilpulla, sinapilla ja suolalla. Kääri fileet rullalle nahkapuoli päälle ja lado voideltu uunivuokaan. Kaada kerma päälle ja anna kypsyä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile perunoiden kanssa lämpimänä. Tai kylmänä jääkaapista vaikka aamusella leivän päälle. Pentti-Oskari Kangas