Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Savukalamunakas

Munakas on varsinkin yksineläjälle ja kiireiselle ihmiselle kelpo vaihtoehto, edullinen ja hyvän makuinen. Ja vain ylivertainen mielikuvitus voi olla esteenä erilaisten munakastoteutusten tekoon. On melkein kuin paella tai pyttipannu, tai pitsa ja caesar-salaatti alun perin. Mitä jääkaapista kulloinkin löytyykin munan lisäksi. Joskus olen tehnyt munakkaan pelkillä kananmunilla ja HB-kastikkeella. Olipahan tyrnävää. Tiedoksi tyrnäväläisille = hyvää. Munakas yhdelle: 2 munaa 1 rkl vettä suolaa valkopippurirouhetta voita tillisilppua savukalaa Perkaa savukalat ruodottomiksi ja nahattomiksi. Kuumenna ne paistinpannulla voissa. Kaada päälle valmiiksi sekoitetut munat, vesi, suola, tillisilppu ja pippuri. Jatka kuin tavallisen munakkaan valmistuskin. Miedolla lämmöllä kannen alla, niin ei pala karrelle. Hieman ennen loppua voit rullata munakkaan pannulla ja antaa sen muhia vielä hetken. Pentti-Oskari Kangas