Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Resepti: Lentävä Jacob ja bonusperhe

Tv:ssä on esitetty kevään aikana ruotsalainen Bonusperhe -niminen tv-sarja. Tuotantokausi oli kolmas ja näillä näkymin valitettavasti viimeinen. Sarja on ollut suosittu kotimaassaan Ruotsissa ja jokainen toisen tuotantokauden jakso saavutti yli miljoona katsojaa. Se on hyvin löytänyt yleisönsä myös Suomessa. Sarja on ollut ruotsalaiseen tapaan hauska ja kepeä, vaikka siinä on aiheena avioerot ja uusperheiden kuviot. Pääosin seurataan Lisan ja Patrikin uusperheen elämää. Kuvaan kuuluu Lisan ja ex-mies Martinin kaksi yhteistä lasta Bianca ja Eddie. Sitten on tietenkin Patrikin exä Katja ja heidän yhteinen poikansa William. Mukaan tulee uusia kumppaneita ja välillä muistellaan vanhoja heiloja. Sarjassa käydään läpi parisuhteen ongelmia, teinien kasvukipuja, täydellisyyden tavoittelua, kypsymättömyyttä, syntymäpäiviä ja ylioppilasjuhlia. On paljon ongelmatilanteita ja paljon kompromisseja. Rooleissa on monia meillekin tuttuja näyttelijöitä, kuten Petra Mede ja edesmennyt Lill-Babs Svensson. Martinin äiti, Bigge, hössöttää ja tuntee itsensä välillä tarpeettomaksi ja yksinäiseksi. Jälleen kerran hän yrittää tavoittaa aikuista poikaansa ja menee lopulta tapaamaan häntä työpaikalle vaateliikkeeseen. Siellä Bigge ja Martinin esimies, Danny, aloittavat keskustelun ruuasta ja erityisesti molempia lempiruuasta Flytande Jacobista, eli Lentävästä Jacobista. Biggen salaisuus on loraus sherryä ruuan joukkoon. Lentävä Jacob on ruotsalaiselle sama kuin meille makaronilaatikko. Se on maukas ja nopeasti valmistuva arkiruoka, jonka aineet on helppo poimia matkaan lähimmästä kaupasta. Ruoka on erityisesti lasten herkku, mutta kyllä ruoka maistuu aikuisillekin, sherrylorauksella tai ilman.   Lentävä Jacob Ohje 4:lle   1 grillattu broileri 170 g pekonia 2 dl kermaa 1 dl ranskankermaa 0.5 dl chilikastiketta 2 banaania 1 dl suolapähkinöitä   Perkaa broileri ja paloittele suupaloiksi. Laita kanapalat voideltuun uunivuokaan. Suikaloi pekoni ja paista se kevyesti. Anna pekonin jäähtyä talouspaperin päällä. Samalla saat ylimääräinen rasvan valutettua pois. Sekoita kerma, ranskankerma ja chilikastike keskenään. Bigge lisäisi varmaan tässä vaiheessa mukaan lorauksen sherryä. Viipaloi banaanit. Ripottele uunivuokaan kanan päälle paistettu pekoni, banaanit ja suolapähkinät. Kaada lopuksi kermasekoitus vuokaan. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile riisin ja raikkaan salaatin kera.   Tiina Perähannu-Silvola