Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Kalastroganoff

Stroganoff on totuttu tekemään ja syömään yleensä punaisesta lihasta valmistettuna. Mutta esimerkiksi kanasta valmistettuna se on tosi herkullista. Parempaa stroganoffia saat ainoastaan kalasta. Miksi siis et tekisi sitä? Jos ihmettelet sitä, miksi suosittelen näissä resepteissäni ranskisten sijaan keitettyjä perunoita, se johtuu siitä, että näiden ruokien ja hienostuneen keitetyn puhtaan perunan kombinaatio toimii parhaiten. Ei kiistellä makuasioista. Se vain on niin. 300 g puhdasta, ruodotonta ja nahatonta kalaa kuutioituna 2 rkl voita 1 rkl merisuolaa 1 tl valkopippuria 1 sipuli 2 rkl vehnäjauhoja 1/2 dl kermaa 1/2 l kiehuvaa vettä 1 tl sinappia 2 rkl tomaattisosetta 1 etikkakurkku Ruskista padassa voin kera pilkottu sipuli. Lisää mausteet ja vehnäjauhot ja sekoita. Kaada vesi joukkoon. Anna kiehua 5–10 minuuttia. Lisää kerma, sinappi, tomaattikastike, kuutioiksi leikattu kurkku ja sekoita. Viimeiseksi kuutioidut kalan palat. Keitä kalat kypsiksi noin 10 minuuttia. Ja tarjolle keitettyjen perunoiden kera. Pentti-Oskari Kangas