Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Kalakeitto

Silloin kun kokkeja vielä oli viljalti pyrkimässä ravintoloihin töihin, testasin varsinkin kokkikoulun käyneet yksinkertaisilla testeillä. 1. Osaatko perata silakoita? 2. Kerro tekemäsi kalakeiton resepti. Ensimmäisen kohdan saattoi päästä läpi puijaamalla. Toista ei. Helppo kalakeitto: 800 g puhdistettua kalaa 1 l vettä 3/4 rkl merisuolaa Iso sipuli 2 porkkanaa 5 maustepippuria 2 rkl vehnäjauhoja 1 rkl voita maidon kera 2 kalaliemikuutiota 0,5 l maitoa tai kermaa Persiljaa ja tilliä Laita kattilaan vesi, kalaliemikuutiot ja suola ja kiehauta kuoritut ja lohkotut perunat sekä kolikoidut porkkanat melkein kypsiksi. Lisätään kalan palaset. Vehnäjauhot sekoitetaan maitoon tai kermaan. Lisätään ne keitokseen ja keitetään niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Lopuksi päälle pilkottu persilja ja tilli. Mikäli käytät kerman sijaan matoa, lisää vielä voi. Jos jätät maidon tai kerman pois, saat kirkkaan kalakeiton. Makuasia. Pentti-Oskari Kangas