Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Sri Lankan silakat

Saanen hieman tuunata seuraavaa reseptiä talvikotimme Ceylonin saaren mausteilla. Hiukan kun säveltäjän vikaa on – luulen.   Ainekset: 250-400 gr perattuja pieniä silakoita 1 dl ruisjauhoa 1 tl merisuolaa ½ tl valkopippurirouhetta   Liemeen: 3 rkl soijakastiketta 2 rkl riisiviinietikkaa (tai jotain muuta etikkaa) 1 limen tai sitruuna mehu   Paistamiseen: 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä 1 limen tai sitruunan kuori   Huuhdo silakat, kuivaa talouspaperilla ja suolaa. Laita 15 minuutiksi jääkaappiin maustumaan. Raasta limen tai sitruunan kuori ja laita raaste sivuun paistamista varten. Purista hedelmän mehu kulhoon ja lisää soijakastike ja etikka. Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri. Kääntele silakat jauhoseoksessa. Kuumenna voi ja öljy sekä limen/sitruunan kuoret pannulla. Lado silakat pannulle ja paista ruskean rapeiksi. Laita dippikastike pieniin kulhoihin jokaisen annoksen viereen. Ja sitten suu valmiiksi hymyyn. Kuiva valkoviinikin käy, mutta puolikuivasta jää parempi virne.   Pentti-Oskari Kangas