Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti

Villihauki? Mikäs se sellainen kala on. Se on normaali luonnon hauki. Kaikki hauet ovat villihaukia. Ei ole kasvatettuja haukia. Minä tiedän kalankasvattaja-ajalta. Kun hauen tai ahvenen poikaset varttuvat hiukankin suuremmaksi, niin että suuhun juuri ja juuri mahtuu pienempi velipoika tai sisar, ne tekevät sen. Ovat siis kannibaaleja. Tätä kannibalismia esiintyy toki myös luonnonkaloissa. Mutta hauki on kala ja hauki on hyvä kala. Tässä hyvin perinteinen saaristolainen keitetyn hauen resepti Lyökki-saaren rannoilta. Ainekset: n 800 g kokoinen hauki 3/4 rkl merisuolaa 1 sipuli 1 porkkana Kastike: 2 rkl voita 3 rkl vehnäjauhoja kalan keitinlientä piparjuurta Keitä kokonainen hauki vedessä, johon olet lisännyt suolan, pilkotun sipulin ja viipaloidut porkkanat. Anna kiehua, kunnes evät lähtevät helposti irti. Perkaa hauki ja pilko näteiksi palasiksi. Tee valkokastike voilla, vehnäjauhoilla ja kalan keitinliemellä. Raasta piparjuurta makusi mukaan. Tarjotaan keitettyjen perunoiden kanssa. Pentti-Oskari Kangas