Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Wurstiwankkurin kotimaisuus

Timo Pirilä on kirjoituksessaan  siinä oikeassa, että bratwurstit, joita myyn, tulevat tosiaankin Saksasta. Ne ovat aitoja ja vastaavia ei kotimaasta saa. Muilta osin Wurstiwankkuri käyttää kotimaisia, lähituottajien tuotteita. Jos aloitetaan alusta, jo wankkurikin on kankaanpääläisen pienyrittäjän tekemä. Leivät tulevat Askondilta, Vehmaalta, salaatit Laitilasta Ahoskalta, juomat ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta ja kaikki muut lihat pääasiassa Kivikylältä. Tässä kohtaa esitänkin vastakysymyksen kotimaisuudesta: ovatko kaikki Pirilän tilan traktorit ja muut maataloustuotannossa käytettävät koneet kotimaisia, sillä tietääkseni niitä kaikkia kyllä valmistetaan meillä. Torilla naapurikojussa myytiin kotimaisia, Kivikylän grillimakkaroita, mutta silti osa riehaan osallistuneista halusi syödä tuotteitani ulkomaisesta makkarasta huolimatta 🙂 Kysymys salmonellaa sisältävän lihan käytöstä jääköön omaan arvoonsa.   Wurstiwankkuri ja Pasi Vuorio