Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ravintola Hania avasi U:gissa – Heti työvoimapula

Uudenkaupungin ravintolatarjontaan tuli torstaina lisäys, kun Alisellakadulla avasi kebabia, pizzaa ja salaatteja tarjoileva Hania. Uusi yritys sai avata ovensa työntekijäpulassa, sillä yhtään vakituista työntekijää yrittäjä Ismail Said ei ole saanut yrityksistään huolimatta palkattua. – Täällä on nyt kolme kaveriani auttamassa, ja viikonloppuna tulee muita. Aina joku pääsee, jolla on vapaata, Said sanoo. Jo useamman vuoden omasta ravintolasta haaveillut Said etsi paikkaa myös Turusta ja Helsingistä, mutta ihastui Uudessakaupungissa vaateliikkeeltä jääneisiin avariin tiloihin. Asiakaspaikkoja ravintolassa on 50. – Etsin sopivia tiloja monta vuotta, ja täältä ne löytyivät. Itse asiassa tykkään pienestä paikkakunnasta enemmän. Olen valmistellut avaamista viime kesästä asti, ja kaksi kuukautta sitten sain asunnon täältä, Said kertoo. Koulutukseltaan vuonna 2008 Suomeen muuttanut Said on linja-autonkuljettaja, mutta alan töitä hän ei löytänyt. Työharjoittelu Kaarinan Broadway-ravintolassa antoi pohjaa ravintola-alalle.