Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Kolumnit Pääkirjoitukset Vaalit Muut lehdet

Ruokaresepti: Läskisoosi

90-luvulla höyrylaiva Ukkopekka toimi talvisin lounasravintolana. Se oli kuuluisa kahdesta perisuomalaisesta ruokaherkusta. Ukkopekan paistetuista silakoista, jonka reseptin sain kokiltamme. Hän oli kokannut aikanaan Tukholman Oopperakellarissa. Toisen reseptin sain äidiltäni. Se oli sianlihakastike. Näin meidän kesken läskisoosi. 100 g rasvaista possunkylkeä. Tuoretta tai savustettua. 2,5 rkl vehnäjauhoja 1 sipuli Kiehuvaa vettä Suolaa Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista voissa pannulla. Ota lihat pois ja lisää vehnäjauhot ja hämmennä koko ajan kunnes ruskistuu. Lisää silputtu sipuli ja paista kunnes sipuli on kellertävää. Lisää kiehuva vesi ja sen jälkeen lihakuutiot. Lisää suolaa makusi mukaan. Anna hissukseen kiehua kypsäksi. Ilman kuoriperunoita maku ei pääse esille. Ne ovat oleellinen osa läskisoosia. Jos haluat lisukkeita, niin etikkapunajuuret sopivat hyvin. Myös etikkakurkku. Pentti-Oskari Kangas