Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Tyrniherkkua jälkijunassa

Kyllähän sinä tiedät. Yhdessä pienessä tyrnimarjassa on C-vitamiinia enemmän kuin isossa appelsiinissa. Puhumattakaan muista vitamiineista ja hyvää tekevistä ainesosista. Maailman trendikkäitä makuyhdistelmiä on makea/hapan. Itämaisia makuja. Mutta nyt kotoisempaa reseptiä samaisesta makuyhdistelmästä. Tarvitset vain: 1/2 litraa kermaa 50 g hunajaa 1 dl tyrnimehua Kiehauta varovasti kerma ja sokeri. Lisää tyrnimehu ja kiehauta jälleen. Varovasti. Kaada pikkukulhoihin. Anna jäähtyä huoneen lämmössä ja siirrä jääkaappiin hyytymään. Mikäli haluat, voi lisätä päälle pilkottuja hedelmiä tai vaikkapa suklaarouhettakin. Sitten vaan suu korviin asti avoinna nautiskelemaan. Pentti-Oskari Kangas