Ladataan
Etusivu Uutiset Näköislehti Muut lehdet Yhteystiedot Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Kolumnit Pääkirjoitukset

Höyrytettyjä pinaattiahvenia

Tarvikkeet: Ruodottomia, suolattuja ahvenfileitä 800 g Pinaatinlehtiä 15-20 kpl Vettä Mehumaija tai höyrykattila Lado mehumaijan tai höyrykattilan sisäritilän päälle kerroksittain ruodottomia, etukäteen kevyesti suolattuja ahvenfileitä vuorotellen pinaatinlehtien kanssa. Mikäli käytössäsi on raparperinlehtiä, pilko ne kämmenen kokoisiksi. Myös mustaviinimarjapensaan lehdet käyvät. Parhaita ovat tyrnipensaan lehdet. Talvikodissamme Ceylonin saarella käytämme sitruuna- tai inkivääripensaan lehtiä. Maassa maan tavalla. Pidä mehumaija reilussa kiehunnassa kansi tiukasti kiinni. Riippuen kalojen paksuudesta, höyrytysaika on noin 4–5 minuuttia. Voit toki korvat mehumaijan isolla kattilalla ja siivilällä sekä kannella. Nautitaan keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai salaatin kera. Pentti-Oskari Kangas