Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

U:ki mukana ravintoloiden Ilmastomenussa

Ilmastomenu-teemaviikko haastoi suomalaiset ajattelemaan ruoan ilmastovaikutuksia. Viikon tavoitteena oli näyttää kuinka pienillä asioilla, kuten ravintolaruoan valinnalla, voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Ilmastomenuta on tarjottu 26 ravintolassa eri puolilla maata 4.–8. maaliskuuta. Tapahtuma näkyi muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja myös Uudessakaupungissa. Ravintolat tarjosivat lounaslistallaan yhden tai useamman ilmastoystävällisen annoksen viikon jokaisena arkipäivänä. Kukin ravintola toteutti teemamenun omalla tavallaan. Ilmastomenu-teemaviikkoon osallistui Vakka-Suomesta Uudenkaupungin Golfravintola. Tapahtuman järjesti ravintoloiden kanssa yhdessä Ilmastokahvit-verkosto. Ilmastomenu-tapahtumaa järjestävä Ilmastokahvit-verkosto koostuu tavallisista, ilmastonmuutoksesta huolestuneista ihmisistä, jotka ovat päättäneet siirtyä huolesta toimeen.