Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokaresepti: Porsaankyljykset

Nostalagiaruokien kärkijuttuja on suomalaisille ollut kautta aikojen porsaankyljykset. Saahan niitä joskus vieläkin lounasravintoloista, mutta kun ei maistu aivan kuin ennen vanhaan. Se johtuu siitä, että kiireellä tai teollisesti ne tehdään eri lailla kuin aiemmin. Meilläkin oli Vaakahuoneella joskus nostalgiamenu. Oli Oskarin voileipiä, kappelivoileipiä, metsästäjänleikkeitä, Oskarinleikkeitä ja porsaankyljyksiä. Näin äitini teki suussasulavia possunkyljyksiä: 4 porsaan kyljystä Puolikkaan sitruunan mehu 1 dl korppujauhoa 1/2 rkl merisuolaa 1/2 tl valkopippuria 2 rkl voita 1/2 dl kermaa Kiehuvaa vettä Sekoita korppujauhot ja mausteet. Hiero kyljyksiin runsaasti sitruunamehua molemmin puolin. Kierrätä kyljykset hyvin korppujauhoseoksessa ja paista voissa melkein kypsiksi. Lisää kiehuvaa vettä ja anna hissukseen kypsyä lisää. Lopuksi kaada joukkoon kerma, niin saat kastikkeen samalla. Perunoita vaaditaan ehdottomasti mukaan ja miksei salaattiakin. Pentti-Oskari   Kangas