Ladataan
Etusivu Yhteystiedot Näköislehti Uutiset Vaalit Kulttuuri Urheilu Mielipiteet Teemat Muistokirjoitukset Muut lehdet Kolumnit Pääkirjoitukset

Ruokalan lounastarjoilu avointa kaikille – Grill-ravintolasta tuttu Sari Silver Kustavin ruokapalveluesimieheksi

Sari Silver aloitti Kustavin ruokapalveluesimiehenä vuoden alussa Kustavissa. Silver vastaa nyt Jaalakodin, Kivimaan koulun ja Suotorpan päiväkodin ruokailuista. Lisäksi ruokapalvelu toimittaa päivittäin parikymmentä annosta ikäihmisille kotiin. – Lisäksi järjestämme kokoustarjoiluja. – Ruokalassa käy päivittäin myös 5– 10 ihmistä syömässä, pääasiassa tässä lähistöllä asuvia vanhuksia. Mutta kuka tahansa voi tulla meille syömään lounasaikaan, Silver kutsuu.   Silver on Kustavissa tunnettu hyvästä ruuasta, sillä hän pyöritti puolisonsa keittiömestari Per-Erik Silverin kanssa keskustassa seitsemän vuotta Grill-ravintolaa. Vuosi sitten he luopuivat ravintolasta. – Pärren terveys ei kestänyt enää pitkiä ja raskaita työpäiviä, sitä jatkuvasti jaloillaan oloa ja kantamisia, Sari Silver sanoo. Ravintolasta luopuminen ei ole tuntunut vaikealta, sillä Silverit ovat tottuneet isoihin elämänmuutoksiin. – Kun kahdeksan vuotta sitten näimme lehdessä ilmoituksen, että Kustavin keskustassa on myynnissä ravintola, innostuimme. Kuvittelimme, miten pyöritämme kesäisin ravintolaa ja talvet hengailemme, mutta eihän siinä niin käynyt. Pian meillä oli toimintaa ympäri vuoden, tilausravintola ja pitopalvelua. Hengailulle ei jäänyt aikaa. – Yrittäjävuosien jälkeen on ihanaa, että töistä pääsee kotiin välillä jo kolmelta. Kun on seitsemän vuotta ollut lähes yötä päivää töissä, osaa kyllä arvostaa vapaa-aikaa, hän kehuu. Tosin Sari Silver on nyt niin innostunut uudesta työstään, ettei malta laskeskella työtunteja. Parissa kuukaudessa hän on jo uudistanut Kustavin ruokapalveluiden ruokalistan ja miettinyt muitakin uudistuksia.   Silver on alun perin suurkeittiöammattilainen ja työskennellyt useiden suurten keittiöiden emäntänä. Ravintolan puolelle hän siirtyi vasta puolisonsa mukana. – Opimme toisiltamme ihan tavattomasti. Olihan näkemyksissä välillä eroa, kun toinen on gourmetkokki ja toinen suurkeittiöihminen, Sari nauraa. Hän on työskennellyt työuransa aikana muun muassa Masa Yardsin, Raisio-yhtymän, TYKS:n ja LSO Foodin suurkeittiöissä eri tehtävissä. – Kun otin vastaan Kustavin ruokapalveluesimiehen tehtävät, palasin kauhan varteen 20 vuoden jälkeen, hän hymähtää. Alku oli hankalaa, etenkin ravintolavuosien jälkeen. – Kun annoksia toimitetaan Jaalakotiin, päiväkotiin ja kouluun, on otettava paljon erilaisia suosituksia huomioon. Lisäksi dieettejä on erilaisia.   Kustavin ruokapalveluesimiehen tehtävä tuli hakuun hyvään aikaan. Silverit asuvat Kustavissa, eivätkä enää halua palata Raisioon, josta aikanaan lähtivät. – Meillä ei ole mitään halua palata suureen maailmaan, kuten me sitä Turun seutua kutsumme. Kustavi on ihana paikka asua, siksi on hienoa, että täältä löytyi myös työpaikka, Sari Silver kiittelee. Silverillä on jo selkeä suunnitelma, miten kunnan ruokapalvelua voisi kehittää. Ensinnäkin kunnan oma henkilöstö pitää houkutella lounaalle Jaalakodin naapurissa sijaitsevaan ruokalaan. – Kesällä myös mökkiläiset voisivat käydä täällä lounaalla. Voisimme myös myydä sämpylöitä ja muita leivonnaisia tiskiltä mukaan, hän ideoi. Perästä kuuluu, sen voi luvata.